Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2017-06-23 23:21



Svara på tråd  [ 71 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
 Lagar just nu, (mat)! 
Författare Meddelande
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Kunde inte hålla fingrarna i styr, utan tänkte att jag ska starta 1 tråd om mat:-).
Inte 8-10 trådar om vad som helst;-)
Just nu lagas det nyfångad gädda i ugn, fylld med, salt, lök, tomat, persilja och smör.
Till det serveras kokt färskpotatis.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


Senast redigerad av Peak 2008-08-24 19:33, redigerad totalt 1 gång.



2008-08-24 19:19
Profil
van postare
van postare

Blev medlem: 2007-04-30 11:03
Inlägg: 251
Ort: surahammar
Svara med citat
Inlägg 
låter smaskens .....

_________________
Y.N.W.A


2008-08-24 19:31
Profil
forumveteran
forumveteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-01-10 21:48
Inlägg: 708
Svara med citat
Inlägg 
Lagar just nu stekt kycklingfilé i bitar, blandat med créme fraiche basilika & tomat och lite sambal oelek. Röran rullas in i tortilla-bröd och skickas in i ugnen med lite riven ost på toppen. När osten börjar få färg är det klart.

Serveras med en god sallad och VSK Pilsner. :)


2008-08-30 16:44
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-03-06 17:29
Inlägg: 244
Ort: Västerås Norra
Svara med citat
Inlägg 
På söndagar skall det enligt gammal tradition ätas gryta!
Får ett ryck ibland och gör det också, idag blev det:
Lax, torsk, curry, grädde och purjolök kokades ihop.
Innan servering slängde jag på tomat och ägg (grovhackade) och krönade med dill. Serverades med pressad potatis och en enkel sallad.
Eftersom maten var hyffsat nyttig så var jag tvungen att ordna en dessert också för att få upp kolesterolvärdet-Petit Choux med hallonsylt och grädde!

_________________
Bild


2008-09-07 23:18
Profil ICQ
proffstyckare
proffstyckare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2005-01-13 19:14
Inlägg: 435
Ort: Stockholm
Svara med citat
Inlägg 
Zocko skrev:
Lagar just nu stekt kycklingfilé i bitar, blandat med créme fraiche basilika & tomat och lite sambal oelek. Röran rullas in i tortilla-bröd och skickas in i ugnen med lite riven ost på toppen. När osten börjar få färg är det klart.

Serveras med en god sallad och VSK Pilsner. :)


Var kan man köpa VSK öl?


2008-09-08 15:24
Profil WWW
proffstyckare
proffstyckare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2004-04-19 15:02
Inlägg: 533
Ort: Stockholm
Svara med citat
Inlägg 
Äresant? skrev:
På söndagar skall det enligt gammal tradition ätas gryta!
Får ett ryck ibland och gör det också, idag blev det:
Lax, torsk, curry, grädde och purjolök kokades ihop.
Innan servering slängde jag på tomat och ägg (grovhackade) och krönade med dill. Serverades med pressad potatis och en enkel sallad.
Eftersom maten var hyffsat nyttig så var jag tvungen att ordna en dessert också för att få upp kolesterolvärdet-Petit Choux med hallonsylt och grädde!


Det är ordning på VSK-arna när de tar på sig förklädet i köket! Låter gott!

_________________
Mera hårdrock i omklädningsrummet!


2008-09-08 15:52
Profil
Moderator
Moderator

Blev medlem: 2003-08-17 21:23
Inlägg: 4251
Ort: Västerås
Svara med citat
Inlägg 
Den finns på Ica grytan och jag kan inte svara på när den starka sorten kommer. Men till bandyn har jag nu blivit lovad.

_________________
En Klubb, Två Färger, En Stolthet - Västerås SK


2008-09-08 15:53
Profil
proffstyckare
proffstyckare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2004-04-19 15:02
Inlägg: 533
Ort: Stockholm
Svara med citat
Inlägg 
STHLM/GOLANHOJDERNA skrev:
Zocko skrev:
Lagar just nu stekt kycklingfilé i bitar, blandat med créme fraiche basilika & tomat och lite sambal oelek. Röran rullas in i tortilla-bröd och skickas in i ugnen med lite riven ost på toppen. När osten börjar få färg är det klart.

Serveras med en god sallad och VSK Pilsner. :)


Var kan man köpa VSK öl?


Jag hittade dem på ICA Grytan när jag var i V-ås i somras...

_________________
Mera hårdrock i omklädningsrummet!


2008-09-08 15:53
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-09-28 22:51
Inlägg: 932
Ort: Viksäng 90+ Bhoys
Svara med citat
Inlägg 
Bandspaghetti och köttfärssås med squash, morot, lök och champinjoner. mycket chili, vitlök och parmesan.

_________________
Numera tillbaka i Västerås efter 12 år i exil.


2008-09-09 13:08
Profil
aktiv skribent
aktiv skribent

Blev medlem: 2008-07-31 01:15
Inlägg: 9
Svara med citat
Inlägg 
Skinksnitzel inköpt i postgalerians salu hall.
Till köttet kokas det potatis(King Edward)också.
Sen avslutas det med en lätt skysås :smt001

Smaklig måltid för mig :smt039


2008-09-19 14:16
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008-08-20 17:01
Inlägg: 975
Ort: Leksand
Svara med citat
Inlägg 
Köttgryta med kokta morötter. Riktigt gott :)

_________________
Sparka slå - VSK


2008-09-19 14:51
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 10:40
Inlägg: 1152
Ort: Bjurhovdarondellen
Svara med citat
Inlägg 
Chili con Carne.
Det gäller att ladda med mycket vitlök när svågern kommer på besök.

_________________
GGG - Erat melios quondam.


2008-09-19 17:46
Profil WWW
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Stekt Bratwurst med stekt färskpotatis och stekt ägg, med lite varma Tortilla Nacho cheese chips med Guacamole dip på sidan om;-)

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-09-19 19:18
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Baconinlindad örtfylld fläskfile med smörstekt zuccini, lök och paprika till det potatisgratäng.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-10-03 20:39
Profil
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2004-07-26 15:26
Inlägg: 1899
Ort: Vackra Vega
Svara med citat
Inlägg 
Idag blev det till att göra en plankstek fredagen till ära.

Kokade potatisen, mosade med en "potatismosare". Tillsatte sedan ägget samt kryddor och en liten skvätt mjölk. Vispade med elvisp tills alla klumpar rett ut sig. Därefter vändstekte jag oxfilé bitarna 1 minut för att få den riktigt rosa i mitten. Lindade efter det in sparrisen i bacon samt skivade tomaten på mitten och tillsatte en skiva ost uppepå.

Därefter satte jag på ungen på 250 grader. Sedan spritsade jag ut mosen på plankan och placerade oxfilén på mitten. Lade tomaten och den inlindade sparrisen på sidan av. Efter 10 minuter i ugnen är planksteken klar och jag lägger på Lohmanders bearnaisesås på en ledig plats och serverar.

Oxfile 500 gram
Potatis 7 st
1 ägg
Mjölk (röd)
tomat
ost
Sparris
Bacon
Salt / Peppar
Lohmanders Bearnaisesås

Smaklig måltid alla som provar. :smt002

_________________
Inferno Västerås - Liberis Pro Ultras


2008-10-03 20:59
Profil WWW
aktiv skribent
aktiv skribent

Blev medlem: 2008-04-22 12:23
Inlägg: 96
Svara med citat
Inlägg 
Citat:
Därefter satte jag på ungen på 250 grader

:smt103 :smt103 :smt103


2008-10-03 21:48
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Stekt potatis med tjock korv o ägg, till det rödbetor.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-10-08 19:33
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Pestoinbakad Pangasiusfilé med svamp o räkor, till det potatismos.

Krydda pangasiusfiléerna med salt o peppar.
Lägg dem på ett lätt smort ugnssäkert fat.
Bred över peston.
Hemgjord Pesto: Ett grundrecept är:
2 krukor basilika (ca 3dl basilikablad)
4 vitlöksklyftor
1/2 dl pinjenötter
1 dl parmesan
1 nypa salt
ca 1 dl olivolja
Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca: 15 min
Bryn svampen i smör, och häll den över filéerna, samt strö riven ost över, garnera med räkor.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-10-14 19:45
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2007-11-04 06:24
Inlägg: 197
Ort: Västerås SK
Svara med citat
Inlägg 
Medhavd matlåda innehållande kyckling samt pasta..(obs fryst)

Ställer micron på max effekt för bästa resultat.
Tiden brukar vara lite svår men med stora erfarenheter i köket anser jag denna gång att 6.5minuter räcker, tar därefter ut lådan för att sedan efter lite omröring värma lådan ytterligare 30sek för att få en jämn värme i hela lådan..
Avslutningsvis serverar jag lådans innehåll på en porslinstallrik o avnjuter måltiden med kallt förstklassigt kranvatten...

Smaklig måltid!!!


2008-10-14 20:18
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-09-28 22:51
Inlägg: 932
Ort: Viksäng 90+ Bhoys
Svara med citat
Inlägg 
Fläskkotletter med pepparsås (påse) och kokt potatis. till det lite fryst grönsaksmix jag kokade. dålig fantasi men fan vad trött man är ibland på fredagar.

_________________
Numera tillbaka i Västerås efter 12 år i exil.


2008-10-17 18:49
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 10:40
Inlägg: 1152
Ort: Bjurhovdarondellen
Svara med citat
Inlägg 
Gurkstavar med vitlöksdipp.
Kvällens älgbiff blev skitseg så den kan få springa tillbaka till skogen.

_________________
GGG - Erat melios quondam.


2008-10-17 19:22
Profil WWW
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-09 14:16
Inlägg: 1819
Svara med citat
Inlägg 
En ungkarlsklassiker à la tidigt 90-tal:

ICAs frysta Pytt i Panna med stekt ägg (sunny-side up) och pumpernickel med prästost.

Eftersom det saknades öl i kylen så avnjuts denna spartanska lördagsmiddag med chilensk rödtjut. Här snackar vi crossover cooking.

_________________
es war besser vor


2008-10-18 18:11
Profil
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-09 14:16
Inlägg: 1819
Svara med citat
Inlägg 
Klyftade tre potatisar, sköljde av värsta stärkelsen, torkade, lade i en ugnsform och skvätte över lite olivolja. Körde in i varmluftsugnen på 200°C.

Några droppar liquid smoke i nötfärsen och kryddade med chili, salt och peppar. Rev också i lite västerbottenost. Mosade ihop och lät stå ett tag. Formade en härlig köttboll av geggan och plattade ut den till något som liknade en fet pannbiff. Stekte burgaren i en grillpanna.

Skivade rödlök. Skivade avokado. Geggade på lite tomatguck (typ salsa) på hamburgerbrödet. Öste på med rödlöken, avokadohacket, lite sallad och den stekta hamburgaren. Lade välsaltad gyllenbrun klyftpotatis bredvid på tallriken.

Serveras med rödtjut.

Så enkelt, så snabbt, så jävigt gott.

_________________
es war besser vor


2008-11-01 20:28
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 10:40
Inlägg: 1152
Ort: Bjurhovdarondellen
Svara med citat
Inlägg 
Kattmat på kvällens meny:

En tonfiskfilé får gosa lite med pressad lime och hackad chili.
Grillas på i grillpanna tillsammans med en hackad vitlökklyfta.

Till det serveras en underfräsch bulgursallad bestående av.
Bulgur
Machésallad
Gurka
Tomat
Röd paprika
Mango
Olivolja
Mangobalsamico

Tilll det rockar vi loss med fredagstjut, Rocca Guicciarda Riserva 2005 (nr 2723)

_________________
GGG - Erat melios quondam.


2008-11-07 18:09
Profil WWW
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-09 14:16
Inlägg: 1819
Svara med citat
Inlägg 
Kungligt Flyrre,

Nyckeln till denna är att absolut inte överkoka firren. Den ska bara studsa i grillpannan på var sida.

_________________
es war besser vor


2008-11-07 20:12
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 10:40
Inlägg: 1152
Ort: Bjurhovdarondellen
Svara med citat
Inlägg 
Kanske bör tilläggas att denna festmåltid är helt ok för de bowlare som har svårt att hålla sig i rätt viktklass.

_________________
GGG - Erat melios quondam.


2008-11-08 01:01
Profil WWW
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Kassler i ugn, med lök o krossad ananas, samt tomat&paprika sås, till detta serveras ris o en grönsallad bestående av gurka, tomat, sallad o mild grekisk salladsost.
Bryn kasslern, ca:700 gram, skurna i skivor, lätt i stekpanna.
Sås: Ta 500 gram krossade tomater och häll i en kastrull, tillsätt paprika pulver och en burk med kokbar créme fraiche o rör om, koka upp lätt.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager kassler i botten.
Sen lägger man på ett lager med lök o ananas samt lite tomat&paprika sås, därefter ett lager med kassler igen o så ett nytt lager med lök, ananas och tomat&paprika sås, avsluta med att riva lite parmesanost över.
Smaklig måltid!

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-11-13 19:21
Profil
Moderator
Moderator

Blev medlem: 2003-08-17 21:23
Inlägg: 4251
Ort: Västerås
Svara med citat
Inlägg 
Extremt hungrig man blev när man läste detta då :smt001

Verkar finnas mycket kockar bland dom grönvita.

_________________
En Klubb, Två Färger, En Stolthet - Västerås SK


2008-11-14 07:32
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-09-28 22:51
Inlägg: 932
Ort: Viksäng 90+ Bhoys
Svara med citat
Inlägg 
Utskuren biff, potatiskroketter och egengjord grönpeppar och vitlöksås. serverades med kokt brysselkål och morötter. Drack Anura Pinotage Shiraz från Sydafrika (vilken inte levde upp till förväntningarna).

_________________
Numera tillbaka i Västerås efter 12 år i exil.


2008-11-14 18:36
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-05-21 18:06
Inlägg: 1198
Ort: Västerås (Nairåby)
Svara med citat
Inlägg 
Makaroner rom och cola.

Koka upp vatten tills det bubblar, häll i ca: 3dl snabbmakaroner.
Låt koka ca:2 minuter, undertiden tar du fram ett glas, jag föredrar ett diskat och gärna 0,5-0,6 liter och fyller ungefär halva glaset med Captain Morgan.
Fyll sedan upp glaset med förslagsvis cocca cola.
När du nu har hällt upp groggen så bör dina makaroner vara klara.
Om inte, skit samma.
Makaronerna är inte så viktiga.

SKÅL!

_________________
För övrigt anser jag att vlt är en skittidning...


2008-11-14 19:20
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Snabblagad veckomat.
1 stycken 90 grams hamburgare o 2 stekta ägg, med pommes frites o saltgurka.
Snart är det jul, då blir det mer avancerat:-)

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-09 19:02
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-05-21 18:06
Inlägg: 1198
Ort: Västerås (Nairåby)
Svara med citat
Inlägg 
Maxburgare baccardi cola!

Börja med att skicka iväg en vän att köpa burgare hos max.
Medans han/hon är iväg så börjar vi med groggen.

Ta ur en flaska med halvliterscola ur kylskåpet som är lite halvt avslagen.
Häll ur tills du har ungefär hälften kvar i flaskan.
Fyll sedan upp till toppen med valfri baccardi, i just detta fall baccardi apple.
Sätt på korken.

Vänd flaskan upp och ner några gånger för att få smaken att sätta sig ordentligt.

Öppna korken och låt det pysa som bara colagrogg kan.
Smaka, och njut.

Nu undrar du säkert var dina burgare är.
Skit samma!

Drick mer grogg, fyllekäk är godare än vanlig mat.

_________________
För övrigt anser jag att vlt är en skittidning...


2008-12-12 19:23
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-05-21 18:06
Inlägg: 1198
Ort: Västerås (Nairåby)
Svara med citat
Inlägg 
Återställare pizza á la jäger.

När du nu på morgonen :vom::smt102 du vad du gjorde igår.
Det känns som att du har ](*,) så du :-k att gårdagen gick ut på :drinkers: och du [-o< att du inte gjorde nåt dumt igår.
Och när du :smt039 på dina vänner så håller dom :-# .

Grattis, du är bakis.
Vad göra åt detta?

Börja med att ringa till lokala pizzerian och beställ den fetaste pizzan som bara är möjligt.
Och med "fetaste" menar jag mängden fett och inte något fjortissnack om att den skulle vara häftig.

Innan den är klar (brukar ta "femton minuter en kvart") så måste du få i dig vätska.

Börja med att ta ett glas i mindre storlek och fyll upp med vatten.
Lägg i 2 st resorb och rör om med en sked.
När dessa har löst upp sig, så tar du en klunk av drycken.

Spotta ut och inse att trots att människan kan klonas/flyga till månen/producera vätebomber så kan vi fortfarande inte tillverka en brustablett som smakar gott.

Häll ut skiten i slasken och ta fram ett större glas den här gången.
Gå över till grannen (som du vet är en hurtigbulle) och kräv någon energidryck av något slag.

OBS! Absolut INTE den vidriga energisörjan som dom envisas med att ha i groggarna på Strike.

När du nu har fått energidrycken så kan du lika gärna passa på att svära över hur kallt det är ute.

Fyll sedan upp glaset till ungefär hälften med Jägermeister.
Häll sedan i energidrycken tills glaset är fullt.
Rör om och drick upp.

Någonstans här bör pizzerian ringa och fråga varför du inte hämtat pizzan.
Spela dum, du har ju för fan inte tid att hämta den, du skall ju till puben och kika på fotboll.

_________________
För övrigt anser jag att vlt är en skittidning...


2008-12-13 14:23
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Detta blir måltiden för dom som droppar in på lite mat o kortspel i kväll.

Kycklingfile i kokosmjölk med cashewnötter o wokade grönsaker och till det serveras äggnudlar.

Skär kycklingen i bitar o bryn dom lätt i stekpanna, lägg över i gryta.
Bryn därefter wokgrönsakerna och lägg över dom i grytan.
Häll kokosmjölk i grytan och lägg i cashewnötter, låt puttra lätt i 10 minuter.
Lägg äggnudlarna i kokande vatten och låt koka 3-4 minuter.
Till detta serveras också en grönsallad bestående av gurka, tomat, paprika, sallad och tärnad fetaost
Smaklig måltid!

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-20 17:34
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Just nu tillagas det Tandoorisill.
Till 10 personer:
2-3 burkar urvattnad inläggningssill
4 dl matyoughurt
2 dl majonäs
2 msk torr tandoorikrydda
2 msk honung
1/2 tsk salt
Skär sillen i bitar.
Blanda resten av ingedienserna. Smaka ev, av med mer salt. Vänd ner sillen och låt stå kallt minst 2 dygn.
God Jul!

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-22 19:31
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Janssons Frestelse
Smörj en ugnsfast form med margarin.
Ta 10-12 potatisar o skala dom o strimla smått i mixer eller med kniv.
Ta 2 lökar o skär den i tunna skivor.
Ta 2 burkar ansjovisfiléer
Varva potatis, lök o ansjovis i formen.
Översta lagret ska vara potatis.
Häll på lite spad från ansjovisen så att inte Janssonen blir så torr.
Häll på 1 dl grädde o 1 dl mjöllk o klicka lite margarin uppepå samt strö på lite ströbröd.
Grädda i ugn ca:25-30 minuter på 225 gr, sen häller du på 1 dl grädde till o låter den stå inne med ugnsfolie på 10-15 minuter till. Ta ur den ur ugnen, o låt svalna. Blir som bäst om man gör den dagen före o sen låter den få stå 10 minuter i ugn innan servering.
God Jul

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-23 16:51
Profil
expert
expert
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 16:43
Inlägg: 417
Svara med citat
Inlägg 
Det ryktas att Peak dock liksom mig har köpt julskinkan klar direkt från delikatessdisken på ICA-Maxi. :smt002


2008-12-24 01:44
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-15 10:40
Inlägg: 1152
Ort: Bjurhovdarondellen
Svara med citat
Inlägg 
VSK-Pattaya skrev:
Det ryktas att Peak dock liksom mig har köpt julskinkan klar direkt från delikatessdisken på ICA-Maxi. :smt002

Färdigkokt skinka är inte att förakta. Däremot är jag högst tveksam till Peak's Janzonrecept.
Löken ska vara fräst! I övrigt såg det bra ut.

_________________
GGG - Erat melios quondam.


2008-12-24 02:15
Profil WWW
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Flyckt skrev: Löken ska vara fräst!

Ja enligt kokboken hemma med, men den har jag aldrig följt, (roligare att laga mat på fri hand), löken blir ju mjuk o får samma konsistens i ugnen som om den fräses, samt att du bevarar mer smak på den som annars försvinner ut;-)

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-24 14:42
Profil
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-09 14:16
Inlägg: 1819
Svara med citat
Inlägg 
Peak skrev:
Flyckt skrev: Löken ska vara fräst!

Ja enligt kokboken hemma med, men den har jag aldrig följt, (roligare att laga mat på fri hand), löken blir ju mjuk o får samma konsistens i ugnen som om den fräses, samt att du bevarar mer smak på den som annars försvinner ut;-)


Håller med Flyckt. Fräs löken. Smaken blir så mycket bättre. Skall man göra en chilli så funkar det utmärkt med Peakmetoden. Men Janzon och Chilli är ju två helt skillda saker.

_________________
es war besser vor


2008-12-25 11:03
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Sås till gravad lax:
2,5 dl crème fraiche
2 msk grovkornig senap
3 tsk ljus sirap
2 msk vitpeppar
2 krm salt
Rör ihop allt i nämnd ordning, vispa tills det tjocknar, ställ kallt.

"Och det gick hur bra som helst, fast om ni frågar "Werner&Werner" (som har smuttat för mycket på glöggen), här på forumet så ska den säkert inte användas till gravad lax.
Ju fler kockar desto sämre soppa!

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


Senast redigerad av Peak 2008-12-25 23:06, redigerad totalt 1 gång.



2008-12-25 22:58
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Omelett med dillstuvade räkor.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2008-12-25 23:00
Profil
aktiv skribent
aktiv skribent
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-09-28 12:39
Inlägg: 75
Svara med citat
Inlägg 
frikadeller


2008-12-26 03:27
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-12-11 21:13
Inlägg: 177
Ort: Västermalm
Svara med citat
Inlägg 
Kom igen nu svampovich! Det är helg nu och behöver senaste bakfylle maten!!!!! krisar snart!


2009-01-02 17:28
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Hungrig som tusan, vill inte ha nudlar, o helgen har vart pizza o kebab, så nått nyttigt tack!
Öppnar frysen, o hittar 2 fiskfiléer.
Öppnar kylskåpet, tar vad som finns:
1 lök
1 paprika
2 dl matlagningsyoghurt
1 tetra krossade tomater
Lägger också till 2 vitlöksklyftor, lite paprikapulver samt vitpeppar o lite salt.

Smält smör i en kastrull.
Skala löken o skär paprika o lök i små bitar o lägg ner i kastrullen med det smälta smöret.
Pressa i vitlöken o låt det bli mjukt, häll därefter i matlagningsyoghurten samt dom krossade tomaterna, tillsätt kryddorna, låt alltsammans sjuda 5 minuter, ta kastrullen av plattan.
Lägg den frysta eller tinade, spelar ingen roll (fisken) i en smörjd ugnssäker form, häll på såsen o strö lite riven ost över, sätt in i ugnen på ca: 200 grader i 30 minuter.
Serveras med ris till o grönsaker förstås;-)

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-01-04 21:08
Profil
just kommit in på puben
just kommit in på puben
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-05-21 18:06
Inlägg: 1198
Ort: Västerås (Nairåby)
Svara med citat
Inlägg 
wennberg skrev:
Kom igen nu svampovich! Det är helg nu och behöver senaste bakfylle maten!!!!! krisar snart!


Det kommer, måste bara fixa mig en dator med internet.
Den som väntar på nått gott (nåja) väntar oftast på Svampen...

_________________
För övrigt anser jag att vlt är en skittidning...


2009-01-16 12:59
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-12-11 21:13
Inlägg: 177
Ort: Västermalm
Svara med citat
Inlägg 
Svampen. skrev:
wennberg skrev:
Kom igen nu svampovich! Det är helg nu och behöver senaste bakfylle maten!!!!! krisar snart!


Det kommer, måste bara fixa mig en dator med internet.
Den som väntar på nått gott (nåja) väntar oftast på Svampen...



haha bra, men jag har ju slutat dricka nu efter att hårdträningen börjat! Så får spara tippsen tills jag är klar till i sommar!


2009-01-16 21:05
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Benfria kotletter med grönsakssås och färsk pasta:

Stek benfria kotletter ca:3 minuter på var sida i en stekpanna o lägg åt sidan. Stek strimlade tomater, strimlad röd paprika och strimlad zucchini i samma stekpanna tillsätt lite pressad vitlök, 1 grönsaksbuljongtärning o vatten samt salt o peppar.
Låt småputtra ett par minuter, lägg i kotletterna igen så att dom blir varma, till detta serveras färsk kokt pasta som läggs upp på fat, lägg på kotletterna och lägg på en tunn skiva mozarellaost på varje kotlettbit, samt häll på grönsakssåsen, till detta serveras en sallad bestående av tomat, sallad, gurka, röd o gul paprika samt fetaost i bit.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-01-17 17:05
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-09-28 22:51
Inlägg: 932
Ort: Viksäng 90+ Bhoys
Svara med citat
Inlägg 
En 80-talsklassiker: Räkcoctail på vitlöksbröd.

En sallad bestående av avocado, ruccola, rödlök, gurka, tomat och räkor förstås. ett måste är att göra en dressing på olivolja, örter, vitlök och citron till salladen. lägg rikligt med sallad på grillade vitlöksbröd. På toppen har man en stor klick med stenbitsrom och en med majonäs. Avnjut med ett tyskt halvtorrt vin av typen riesling spätlese, eller ännu hellre kanske en fet alsace med gewurztraminer i!

_________________
Numera tillbaka i Västerås efter 12 år i exil.


2009-01-23 18:04
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Ett enkelt recept på pastasås, strimla en lök, ett paket bacon o en röd paprika, fräs det i stekpanna o tillsätt 2 dl milda mat lätt, peppra lätt med svartpeppar.
Serveras tillsammans med färsk fiber fettuccine.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-03-16 20:11
Profil
Moderator
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-08-07 11:58
Inlägg: 2512
Ort: Westerås
Svara med citat
Inlägg 
Peak skrev:
Ett enkelt recept på pastasås, strimla en lök, ett paket bacon o en röd paprika, fräs det i stekpanna o tillsätt 2 dl milda mat lätt, peppra lätt med svartpeppar.
Serveras tillsammans med färsk fiber fettuccine.


Samt en kall pilsner som kronan på verket,kanske :smt002

_________________
...Heja VSK...


2009-03-16 21:19
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Färggrann Grönsakspaj:
4-6 port
Pajdeg:
75 gram smör
2½ dl vetemjöl
1½ dl kesella lätt

Fyllning:
250 gram fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl mjölk
salt
vitpeppar
2 dl riven gratängost

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca:24 cm i diameter).
Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl i ca: 30 min.
Förgrädda pajskalet ca: 10 min.
Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs spenaten och paprikorna mjuka i smör.
Vispa samman ägg, mjölk och kryddor.
Blanda i grönsakerna och osten.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca: 30 min.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-04-10 17:05
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Lagar o lagar?
Varma mackor :smt001
En gammal klassiker som får duga en kväll när man vill ha nått snabbt.
Ta fram 4 formbröd, bred på lite smör, lägg på lite tonfisk, skivad lök, skinka, riven ost och toppa med lite oregano.
Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 min.
Självklart avnjutes dom med en kall öl.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-04-17 21:01
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Korv Stroganoff med Ris (Husmanskost)

800 g falukorv
1 strimlad lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater

Stek falukorven och den strimlade löken i stekpannan, tillsätt skivade champinjoner och låt fräsa en stund, tillsätt till sist dom krossade tomaterna och låt det puttra lite på svag värme 5-10 min, krydda efter smak med svart o vitpeppar.
Till detta serveras jasminris.
Smaklig måltid.

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-05-19 20:20
Profil
bjuder alla vid bardisken
bjuder alla vid bardisken
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-09 14:16
Inlägg: 1819
Svara med citat
Inlägg 
Semester. Börjar med lite mat...

Lägger ut en skitsnygg bädd av Ruccola , Breasola, Plommontomater och hyvlad Parmesan på en tallrik. Rostar med grym känlsa lite Pinjenötter i en torr panna och strör över. Toppar mästerverket med hjälp av mina känsliga händer med en god Olivolja och mild och vällagrad Balsamico. Sista touchen lägger jag med ett par läckra varv med Svartpepparkvarnen.

Äter med med andakt till en smidig Pinot Gris.

_________________
es war besser vor


2009-06-05 17:48
Profil
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-12-04 23:39
Inlägg: 867
Svara med citat
Inlägg 
Taco,s inte värst mycket att laga till men jävligt gott.
Köttfärs 500 g
Tacokrydda
1 dl vatten
Stek färsen, o tillsätt vatten o kryddpåsen, låt puttra 5 min.

Sallad
Gurka
Tomat
Rödlök i brist på lök
Riven ost
Majs
Crème fraiche
Hårda skal
Mjuka skal
Tacosås

Smaklig måltid

_________________
Vi är VSK, Vi är VSK!


2009-08-26 17:34
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-03-06 17:29
Inlägg: 244
Ort: Västerås Norra
Svara med citat
Tottes lammstek

Har redan ätit men var så gott!
Urbenad lammstek
6 klyftor vitlök (skär i små bitar)
saften från en pressad citron
1 dl akaciahonung
1 msk rosmarin

blanda ingredienserna och smörj in steken
strö över rikligt med flingsalt
lägg i ugnen 250 grader på galler i en långpanna
när köttet fått färg sänk till 150 grader
ca 1,5 tim tills det är klart (använd termometer 60 grader för
rött kött, 70 för perfekt 75+ för genomstekt)
slå in i folie och låt steken svettas i ca 30 minuter
ta saften från långpannan och slå i 3 dl rödvin+ 1/2 liter kalvfond
koka upp och blanda i 50 gram smör samt maizena till önskad tjocklek

serveras med hasselbackspotatis som tillreds medans steken svettas

intogs med en flaska Trapiche Oak Cask (argentinskt rödtjut)

Underbart

_________________
Bild


2009-10-24 21:51
Profil ICQ
professor i vskologi
professor i vskologi

Blev medlem: 2003-09-28 22:51
Inlägg: 932
Ort: Viksäng 90+ Bhoys
Svara med citat
Det lät gott , men du hade väl inte i en 1/2 liter kalvfond i såsen?

_________________
Numera tillbaka i Västerås efter 12 år i exil.


2009-10-25 17:06
Profil
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2006-03-06 17:29
Inlägg: 244
Ort: Västerås Norra
Svara med citat
VSKGbg skrev:
Det lät gott , men du hade väl inte i en 1/2 liter kalvfond i såsen?


Nä, 1/2 liter vatten och 2 msk kalvfond som jag blandade ihop innan jag hällde i det i såsen.
Såsen skall vara tunn, lite tjockare än sky bara.

_________________
Bild


2009-10-25 21:20
Profil ICQ
van postare
van postare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2003-02-22 23:26
Inlägg: 273
Ort: Västerås. Brandthovdas finest.
Svara med citat
Inlägg Re:
Peak skrev:
Taco,s inte värst mycket att laga till men jävligt gott.
Köttfärs 500 g
Tacokrydda
1 dl vatten
Stek färsen, o tillsätt vatten o kryddpåsen, låt puttra 5 min.

Sallad
Gurka
Tomat
Rödlök i brist på lök
Riven ost
Majs
Crème fraiche
Hårda skal
Mjuka skal
Tacosås

Smaklig måltid


Är mjuka skal samma sak som tortillas?

_________________
För övrigt så anser jag att SVFF är det största hororna som någonsin existerat i fotbollsvärlden!


2009-10-27 08:39
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 71 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012