Västerås SK Forum
http://vskforum.com/

Gåtan Dalkurd
http://vskforum.com/viewtopic.php?f=7&t=5034
Sida 1 av 1

Författare:  Tage Dirty [ 2016-06-06 13:50 ]
Inläggsrubrik:  Gåtan Dalkurd

Dalkurd är ett lag som kommer från Borlänge. Staden har under några säsonger varit utan ett lag i Superettan.

Nu har staden äntligen fått upp ett lag igen. Laget är visserligen nykomling men har satsat hårdast och av samtliga lag i serien.

Laget har mer än väl motsvarat förväntningarna eller kanske till och med överträffat dem. Nu när 1/3 av serien är spelad ligger de i serietoppen, bara 3 poäng från en allsvensk plats!

I förrgår mötte de ex-allsvenska Åtvidaberg, som skuggar topplagen. Det var fint väder. Det borde rimligen vara fotbollsfeber i staden!

Det kom 790 stycken... Och hemmamatchen innan hade de 695. Dalkurd har endast några hundra mer än Brage i snitt på sina hemmamatcher.

Vad är det som är fel? Varför har Dalkurd ingen publik?

Författare:  C. [ 2016-06-10 20:23 ]
Inläggsrubrik:  Re: Gåtan Dalkurd

För att de saknar tradition och förankring i Borlänges folkdjup. I Borlänge gäller "Brage ä lage som aldrig tappar tage å tappar de tage så kommer dä igen - häj"!
:smt038

Författare:  Tage Dirty [ 2016-08-22 13:19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Gåtan Dalkurd

Dalkurd fortsätter att förvåna. Verkar ha blivit triggade av AFC United att flytta, även om de hotat med det många gånger tidigare.

Föreningen ska tydligen stanna i Borlänge och även dess ungdomsverksamhet. A-laget däremot ska spela sina matcher på annan ort. Västerås, Uppsala, Gävle och någon av förorterna till Stockholm har nämnts som tänkbara platser.

En flytt till Uppsala verkar konstigt, då förutsättningarna är lika illa där som i Borlänge. Enda vettiga flytten skulle isf vara till Västerås. Staden har inget lag i SE och en okey och godkänd arena.

Ska bli spännande att se var de tar vägen. Förvånande är det i varje fall. Så tvärtemot tanken med "idrottsrörelse". Och är inte klubben alls beroende av publikintäkter? Minimala intäkter i Borlänge som blir än mer minimala i en annan stad där laget saknar förankring. Vem kommer att gå och se dem?

Författare:  carlsson [ 2016-08-31 10:27 ]
Inläggsrubrik:  Re: Gåtan Dalkurd

Tanken är väl att kurder från hela Sverige ska åka på deras matcher, och ju mer centralt de befinner sig, desto fler kan komma på matcherna. Men som någon kommenterat på annat ställe finns fler än ett kurdiskt lag i svensk fotboll, och det är inte givet att alla ska heja på Dalkurd bara för att de i grunden har samma etnicitet på klubben/laget.

Någon tyckte att Dalkurd och Brage borde göra gemensam sak för att tvinga fram en bättre arena i Borlänge, men jag vet inte om det är så enkelt.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/